vrijdag 17 augustus 2012

In Beeld: Casa del Chioccolato Perugina - op bezoek bij de BACI fabriek


Het bezoeken waard:

Casa del Cioccolato Perugina 
en het 
Museo Storico Scuola del Cioccolato 
in Perugia

DE fabriek van de alom befaamde Italiaanse BACI!
 
L'ARTE DEL GUSTO
Via aspetta un fantastico viaggio nel cioccolato!

* op weg naar de fabriek

* de fabriek - la fabbrica

* la via del cioccolato

 
* comunicazione e pubblicita


* de geschiedenis

CIAO TUTTI:
Een kus uit Perugia staat inmiddels wereldwijd symbool voor de liefde.

Wie vakantie viert in Italië, komt de in zilverfolie verpakte kusjes overal tegen. De populaire chocolaatjes uit Perugia, bestaande uit een hele hazelnoot omringd met melkchocolade en stukjes noot, vormen wellicht een van de bekendste Italiaanse producten in binnen- en buitenland, omgeven door een zweem van romantiek die door het moederbedrijf graag in stand wordt gehouden.

De ontstaansgeschiedenis klinkt dan ook te mooi om waar te zijn. Het verhaal gaat dat Luisa Spagnoli, een van de oprichters van chocolaterie Perugina, in 1922 met het lumineuze idee kwam om hazelnoot te combineren met chocolade. Een gouden idee. Dat men echter een beetje om zeep hielp door de chocolaatjes de weinig romantische naam cazzotti Pierugina te geven, hetgeen ‘klappen uit de fabriek van Perugina’ betekent. Daar zat natuurlijk niemand op te wachten…







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.